Wie is Brigitta Sueters?

Brigitta Sueters heeft haar opleiding tot goudsmid genoten aan de Vakschool te Schoonhoven (de opleiding voor goud- en zilversmeden, graveurs, juweliers en uurwerkmakers). Ze kwam hier niet onbeslagen ten ijs sinds ze al vanaf haar vroege jeugd bezig was met het vervaardigen van sieraden. Sieraden ontwerpen om ze daarna uit te voeren in goud of platina, vaak met prachtige edelstenen of parels, is haar leven en haar passie. Brigitta is wars van vluchtige trends en wordt dan ook niet beïnvloed door kortdurende modebeelden. Zij volgt haar eigen lijn en laat zich daarbij leiden door haar gevoel voor schoonheid, haar technische kennis, haar nimmer aflatende hang naar nieuwe ontwerpen en haar luisterend oor voor iedere klant.

Na haar opleiding aan de Vakschool te Schoonhoven is zij zeven jaren als goudsmid in een atelier op New York’s Madison Avenue werkzaam geweest. Hier deed zij een schat aan vakkennis en vaardigheden op, zowel op het gebied van de uitvoering van een ontwerp, als op het gebied van het ontwerpen zelf. Ze maakte onder meer sieraden voor Harry Winston. Ook leerde zij Meneer Ambaji Shinde kennen. Hij was ruim veertig jaar de topontwerper van Harry Winston. Qua ontwerpen heeft zij veel aan Meneer Shinde te danken.

Na zeven jaren besloot zij haar werkterrein verder uit te breiden en verhuisde naar Manilla, om daar in het Nationaal Museum de collectie etnische sieraden van de Filippijnse eilanden te catalogiseren. Nadat zij vervolgens enige jaren in Londen woonde, keerde ze terug naar Nederland en voltooide een studie Japanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden. Deze studie bracht haar een gedegen kennis over de Japanse metaalbewerkingstechnieken, welke zij in haar ontwerpen uitstekend weet te benutten. Gedurende haar studie bleef zij ook sieraden ontwerpen, onder andere voor Juwelier Steltman te Den Haag.

Brigitta is ook kundig op het gebied van edelstenen en is lid van de Gemmological Association of Great Britain. Zij kan U goed adviseren welke edelstenen geschikt zijn voor bepaalde sieraden en welke niet. Geregeld is Brigitta te vinden op beurzen en evenementen in binnen- en buitenland, waar zij haar collectie met gepaste trots presenteert. In 2006 was zij onder andere deelnemer aan internationale beurzen in Las Vegas, New York en Chicago in de U.S.A., in Parijs en Monaco waardoor haar naam ook internationaal gevestigd werd.

Wanneer U interesse heeft in haar werk en een uniek sieraad door haar wilt laten vervaardigen en U wilt het een en ander met Brigitta doorspreken, neemt U dan per e-mail of telefonisch contact met haar op. In haar salon in Aalsmeer kunt U dan vrijblijvend samen met haar uw wensen bespreken.

Schuiven naar boven